Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Västanviks AIF A-Lag Herrar

Följ

A-Lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Västanviks AIF
Fotboll
A-Lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 FBK Karlstad 20 17 1 2 52
2 Nordvärmland FF 20 17 1 2 52
3 KB Karlskoga FF 20 9 5 6 32
4 Nora BK 20 9 4 7 31
5 Säffle FF 20 8 5 7 29
6 FK Bosna 92 20 8 3 9 27
7 Västanviks AIF 20 7 4 9 25
8 MD FF Köping 20 8 1 11 25
9 IFK Sunne Fotboll 20 6 3 11 21
10 Strömtorps IK 20 2 4 14 10
11 Kungsör BK 20 2 3 15 9
12 Eskilstuna S??dra FF 0 0 0 0 0
13 MD FF K??ping 0 0 0 0 0

Match

Västanviks AIF

1 - 2
Granevik
3 september 2016
14:00

IFK Sunne Fotboll

Referat

IFK Sunne Fotboll hemma 1-2

Det var en riktig 6-poängsmatch när det vankades historiens andra fryksdalsderby i div 3.
Det blev en första halvlek där Sunne som naturligtvis hade koll på vår offensiva styrka inte på nått sätt ville blotta sig utan hade mer eller mindre en fembackslinje och backade hem direkt som vi fick kontroll på bollen.
Vi rullade som vanligt bollen genom kortpassningsspel men när vi närmade oss deras straffområde fanns det nästan inga ytor alls att ta sig fram på. Detta gjorde att matchbilden blev Vaif som tryckte på men tappade bollen genom felpass eller brytning på sista fjärdedelen av plan följt av en långboll från Sunne som vi gansk enkelt kunde ta hand om då de till en början inte riktigt gick för att hota offensivt.
Detta gjorde att det inte haglade målchanser utan blev en ganska tråkig tillställning som till en början även saknade derbykänslor.

Det blev under andra halvan av halvleken lite mer händelserikt då Sunne upptäckte att om de fick ut bollen på kanterna fanns det ytor då vi spelade väldigt centrerat med vårt mittfält. Detta gjorde att de kunde utmana två mot en mot våra ytterbackar och skapa inläggslägen som dock oftast togs om hand lätt av oss då de inte fyllde på med folk i straffområdet.
Vi skapade också mer ju längre halvleken pågick då vi började lyfta in bollar mot mål vilket inte är helt fel med den styrka vi har i anfallsposition. Detta fjorde att vi sista femminuterna skapade mer bra lägen än under de första 40minuterna av halvleken.
Trots dett var det mycket orättvist sunne som i sista sekunden kunde ta ledningen efter att vi som alltför ofta skänkt bort en boll i anfallsläge som de kunde vända spelet på. Detta gjorde att de kom upp i anfall och till slut kunde lyfta in bollen mot mål o denna gång hade de bra med folk med in i "boxen".
De kunde efter 3-4 reurer slå in bollen imål och man kan fundera på hur de kan vara först på bollen gång på gång i vårat straffområde. Som extra lök på laxen var det offside på första bollen in mot mål men vi har inte marginalerna med oss bedömningsmässigt i avgörande situationer vilket vi skulle få se fler gånger denna dag.

Starten av andra gick klart till Sunne då de enkelt stoppade oss på mittplan och vi verkade tappat gnistan vilket gjorde att man på sidan kände att detta går åt hel...e.
Vi fick dock chansen att komma in i matchen efter 56min när Kigge hittade fram med en boll mot Micke i djupled vilket gav honom fri löpväg mot mål. Han kom tiondelen före en utrusande målvakt som rammade honom och den solklara straffen var ett faktum. Njegos satte den säkert denna gång
Detta gjorde att vi tuggade in oss i matchen igen och kunde trycka på men vi fortsatte med det innefektiva bollrullandet som inte oroade Sunneförsvaret värst mycket. Vi hade en del fina genomlöpningslägen genom främst Micke men bollen kom aldrig i djupled i rätt läge utan den skulle ta en extra sväng via några spelare.
Detta gjorde det ganska enkelt för deras rutinerade mittförsvar som kan och tar till alla tjuvknep de kan för att freda sig och när spelet är statiskt är det lätt för dom att lyckas med det.
När det så inte finns nån i närkamp att skrika för så kastar man sig på marken o tar sig för huvudet för då blåser domaren av det farliga anfallet och sen sköljer man ur ögonen med vatten när det anfallet var fixat.
Inte snyggt men cyniskt och mycket effektivt.

Vi har nu i match efter match efter match gått i denna fälla trots att man ser att de gånger vi har fart i djupled får de åroblem för då syns grejerna tydligare.
Nu kändes det ganska okej ändå då de inte riktigt kunde hota oss heller för en pinne skulle vara helt okej för oss då vi låg 4 poäng före Sunne.
Nu fick vi se ännu mer av jag måste säga det otaktiskt aggerande av vissa spelare för vi går mer o mer offensivt o lämnar stora hål på mittfältet vilket Sunne med snabba omställningar börjar utnyttja.
Trots detta fortsätter vi med vårt småduttande på deras planhala vilket de flera gånger utnyttjar och till slut får de utdelning. Detta efter 83min då vi vid mittlinjen tappar bollen och då vårt hemjobb saknas kan de enkelt rulla upp vår högerkant o rulla in bollen tilll friståeden spelare som enkelt kan lägga in bollen.
Inte rättvist men inte helt överraskande då vi spelar så naivt.

Nu lyfter vi naturligtvis upp folk och trycker frammåt vilket på övertid ger Nikola öppet mål från ca 4meter då han med bara att raka in bollen blir neddragen bakifrån och dagens andra solklara straff är vår.....eller inte.
Av nån anledning friar domaren med kommentaren att han föll för lätt och då undrar man hur man tänker om man tror att en spelare som bara har att fösa in bollen inät lägger sig frivilligt????
Men som sagt nån tur med domsluten denna säsnong kan vi inte bli beskyllda att ha haft.

En mycket sur, onödig förlust som kan bli kostsam i slutändan men vi får hoppas man tittar sig i spegeln på många håll för man kan kräva mycket mer hos många inte minst när det gäller det speltaktiska.
Spelarkritikmässigt så gjorde Milos, Robin o Nikola riktigt bra insatser samtidigt som Kigge kämpade bra på mitten men det är inte lätt att täcka upp de stora ytorna som blev då vi slarvar med hemjobbet.
Offensivt rullar vi boll tidvis bra men när moståndet blir så lågt och kompakt kanske man ska variera lite mer med inlägg och bollar i djupet i tidigare lägen för vi hade spelare som tog löpningar i bra lägen utan att få boll.

Matchfakta: 1-2 (0-1)
36min Manda varning
0-1 45min Inlägg som ger skott o returer som till slut trycks in även om det var offside i förstaläget.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
46min Manda ut Philip in
1-1 56min Njegos (straff) Micke fälld av målis i friläge efter fint pass av Kigge
75min Mohammed ut Mirnes in
1-2 84min Omställning efter tappad boll vid mittlinjen.







mer kommer.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Njegos Golocevac 1 1 0 0 0 1
Branislav Smiljanic 1 0 0 0 0 0
Christoffer Nilsson 1 0 0 0 0 0
Daniel Frykedal 1 0 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 0 0 0
Haris Ordagic 1 0 0 0 0 0
Marco Miller 1 0 0 0 0 0
Mikael Einarsson 1 0 0 0 0 0
Mirnes Serifevic 1 0 0 0 0 0
Mohamed Murithi Abdiaziz 1 0 0 0 0 0
Nenad Vukcevic 1 0 0 0 0 0
Nikola Sarenac 1 0 0 0 0 0
Philip Erlandson 1 0 0 0 0 0
Robin Einarsson 1 0 0 0 0 0
Tobias Nilsson 1 0 0 0 0 0
Vladimir Mandic 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Milos Milinovic 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 29 maj 2016, 17:00 IFK Sunne Fotboll - Västanviks AIF 2 - 1